حدود یک سال از برگزاری رویدادهای بیست تا سی میگذرد و در این مدت بخش بزرگی از اطلاع رسانی نشستها و کارگاه های بیست تا سی به کمک سایت خوب ایوند انجام شده است. در ادامه متن مصاحبه ایوند با محمد نجفی، مدیرگروه بیست تا سی را با هم میخوانیم.
بیستتاسی سالگی جزو مهمترین دوران زندگی انسانها محسوب میشود، زیرا انسان مرحلهی کودکی و وابستگی به والدین را پشت سر گذاشته و وارد دوران جدیدی میشود. تصمیماتی که فرد در این برهه از زندگی میگیرد، به طور مستقیم بر روند زندگی و آیندهی وی تاثیر میگذارد و به اطمینان میتوان گفت بسیاری از افراد مسیر شغلی آیندهی خود را در این دوره کشف میکنند.
اگر نتوانیم از راهنماییهای مفید در این دوره بهرهمند شویم، ممکن است تا پایان زندگی مسیر اشتباهی را انتخاب کرده و هیچوقت جرات عوض کردن آن را نداشته باشیم. خوشبختانه رویدادهایی در جامعهی ما شکل گرفتهاند که با اهداف بزرگ در تلاش هستند به افراد کمک کنند مسیر درستی را انتخاب کرده و ادامه دهند. یکی از این رویدادها «بیست تا سی» است که حدودا از یک سال پیش به صورت ماهانه برگزار میشود. ما صحبت کوتاهی با برگزار کنندهی این رویداد جناب آقای محمد نجفی داشتهایم و از ایشان در مورد رویداد بیست تا سی و تجاربشان در طول یک سال برگزاری این رویداد پرسیدهایم. در ادامه میتوانید گفتههای ایشان را در مورد این رویداد بخوانید.
۱) آقای نجفی لطفا کمی در مورد کلیت و اهداف رویداد بیست تا سی توضیح دهید؟
«بیستتاسی» مجموعهای از رویدادها و فعالیتهاست، با این هدف که بتونه به بیستتاسی سالهها کمک کنه تا بتونند این دورهی مهم از زندگی خودشون رو بهتر و مفیدتر بگذرونند. در واقع مخاطب های ما بیستتاسی سالههایی هستند که مشتاق یادگیری، رشد و توسعه فردی، ارتقاء کیفیت زندگی خودشون و سایرین و آماده شدن برای آیندهای تاحدممکن شگفتانگیزند.
در واقع «بیست تا سی» یه استعاره است برای دوران گذاری که در اون افراد سفری رو تجربه میکنند از خونه پدر و مادرشون به اجتماع و پذیرش مسئولیتهای اجتماعی و… یا شاید به عبارتی بشه گفت از کودکی به بزرگسالی… بنابراین ممکنه فردی 18 ساله باشه مثلاً و وارد این دوران گذار شده باشه یا سی و اندی ساله باشه و هنوز به دوره بزرگسالی خودش وارد نشده باشه. پس مخاطبان اصلی ما، بیستتاسی سالهها هستند تا این فرصت رو پیدا کنند تا در فضایی دوستانه قصه زندگی و خاطرات، تجربیات، شکستها و موفقیتهای میهمان ما و درسهایی رو که در بیستتاسی سالگی گرفتند، بشنوند و چیزهایی یاد بگیرند. البته ما سعی کردیم کارگاههای آموزشی کاربردی هم برگزار کنیم. در کنار این برنامهها سعی کردیم محتواهای مختلفی هم با توجه به این دغدغه که گفتم، آماده کنیم و در سایت یا جاهای مختلف منتشر کنیم.
۲) رویداد بیست تا سی شامل چه بخشهایی است؟
نشستهای ما معمولا ماهیانه و با حضور حداقل یک میهمان در دو بخش برگزار می شه. در بخش اول سعی می کنیم فعالیتی کارگاهی داشته باشیم که معمولا هم همراه با فعالیت های گروهی از سوی شرکت کننده هاست و در بخش دوم در قالب گفت و گو، میهمان برنامه در کمتر از دو ساعت تجربیات دوران بیست تا سی سالگی خودش رو بیان می کنه. در نهایت هم فرصتی برای پذیرایی و گفت و گو بین شرکت کننده ها و میهمان برنامه به صورت مستقیم وجود داره.
از طریق این لینک میتوانید با میهمانان قبلی آشنا شوید.
۳) تیم اجرایی شما چند نفر هست و هماهنگی بین اعضا چگونه صورت میگیرد؟
در واقع اولین نشست کمتر از یک سال پیش برگزار شد و خیلی مختصر و مفید بود و به طور خاص تیمی در کار نبود. همه چیز از یک ایده شروع شد که تقریباً بعد از سی سالگی در ذهن من بود. قبل از اون من کارگاههایی با عنوان «چرا بیست تا سی سالگی مهم است؟» رو به صورت پراکنده برگزار میکردم تا این که حدود یک سال پیش تصمیم گرفتم کمی جدیتر فعالیتهایی انجام بدم.
بعد از نشست اول به مرور تیمی شکل گرفت که الآن حدود ۱۵ نفر شدیم و به صورت داوطلبانه داریم سعی میکنیم برنامههای مفیدی برگزار کنیم. اعضای تیم بیست تا سی تقریباً افرادی هستند که در نشستهای بیست تاسی شرکت کردند و این دغدغه رو داشتند تا برای خودشون و دیگر بیست و چند سالهها کاری انجام بدند. درواقع ما خوشحال میشیم بیست و چند سالهها به عنوان اعضای تیم و یا همیاران تیم بیست تا سی با ما همراه بشند و سعی میکنیم تا جایی که برامون امکانپذیره، از ایدهها و نظراتشون استفاده کنیم.
محدودیت جغرافیایی هم نداریم. مثلاً الآن چهار نفر از اعضای تیم تهران نیستند اما به خوبی تونستیم با کمک ابزارهای آنلاین، با هم هماهنگ کنیم و به همزبانی خوبی در این کار رسیدیم.
۴) به نظر شما یک تیم موفق برگزاری رویداد به چه تخصصهایی نیاز دارد؟
در مورد تخصص برای تشکیل تیم هم ترجیح میدم به اصلیترین نکتهای که فکر میکنم مهمه، اشاره کنم: رویای مشترکی که همه اعضای تیم سرش به توافق میرسند که این رؤیا برای ما کمک به خودمون و بیست تا سی سالههاست تا بتونیم زندگی باکیفیتتری رو در آینده تجربه کنیم تا در نهایت جامعهای که در اون زندگی میکنیم جای بهتری برای زندگی کردن باشه.
۵ ) بیشترین مخاطبان رویداد شما چه کسانی هستند؟
همون طور که گفتم مخاطبهای اصلی ما بیست تا سی سالهها هستند که به طور خاص شامل افرادی میشند که دانشجو هستند یا جوونهایی هستند که در آستانه فارغ التحصیلی اند یا تازه از دانشگاه فارغ التحصیل شدند و در جستجوی کارند، یا به تازگی شغلی پیدا کردند یا قصد ایجاد تغییرات کوچک یا بزرگ در زندگی خودشون دارند یا دنبال توسعه فردیاند.
۶) برای ثبتنام، اطلاعرسانی و تبلیغات از چه روشهایی استفاده میکنید و از کدام روشها نتیجهی بهتری میگیرید؟
البته سعی کردیم به پدر و مادرها و آدم بزرگهایی که با این بیست تا سی سالهها هم سر و کار دارند نیم نگاهی داشته باشیم چون اون ها هم نقش مهمی در کمک به ارتقاء کیفیت زندگی بیست تا سی سالهها میتونند بازی کنند. تو این مدت از ارتباطات رو در رو، توصیه دوستانی که در برنامههای قبلی شرکت کردند و برنامههای ما رو به دوستان خودشون معرفی کردند و پتانسیلهای اطلاعرسانی در فضای مجازی زیاد استفاده کردیم. البته در زمینه ثبتنام شرکت کنندگان در نشستها هم تو این مدت مای ایونت بسیار برای ما مفید بوده.
۷) برای قیمتگذاری رویداد از چه استراتژیهایی استفاده میکنید؟
ما سعی کردیم تا جایی که میتونیم برنامهای با کیفیت قابل قبول از هر نظر چه در اجرا و چه در پذیرایی و چه در محتوا برگزار کنیم اما با این وجود تقریباً با کمترین هزینه ممکن باشه.
در این مدت تمرکز برگزاری نشستها در شهر تهران بوده اما در حال مذاکره با دوستانی هستیم که در شهرهای دیگه با ما همکاری میکنند تا به زودی برنامههای مشابهی در شهرهای دیگه هم برگزار کنیم. البته خوشبختانه با همکاری دوستان خوبمون در سایت وبیاد نشست ها فیلمبرداری میشند و به صورت رایگان در سایت وب یاد هم منتشر میشند تا کسانی که امکان حضور در نشستها رو ندارند بتونند از طریق کانال بیست تا سی در وبیاد فیلم برنامههای ما رو دنبال کنند.
۸) برگزاری این رویداد چه تاثیری روی شرکتکنندگان دارد؟
در مورد تأثیرگذاری روی مخاطبها هم در واقع دغدغه اول و اصلی ما اینه که این نکته جدی گرفته بشه که بیست تا سی سالگی دوره مهمی در زندگی ما میتونه باشه و میشه در این دوره سرمایه هویتی ارزشمندی برای خودمون ایجاد کنیم و در ادامه هم میتونیم تجربیاتی داشته باشیم یا چیزهایی یاد بگیریم که در آینده میتونه بهمون کمک کنه زندگی بهتری رو تجربه کنیم.
۹)چگونه از شرکت کنندگان بازخورد میگیرید؟
ما سعی میکنیم همواره راههای ارتباطی مختلف رو با مخاطبها حفظ کنیم. در فضای مجازی، به صورت حضوری، در قالب نظرسنجی مکتوب و هر گزینه دیگهای که بتونه دغدغههای مخاطبهای ما رو برای ما شفافتر کنه، برای ما جدی و قابل توجهه. البته یه نکته مهم در تیم اینه که تقریباً اکثر بچههای تیم بیست تا سی سالهاند و در نتیجه خودشون و دوستاشون همیشه بازخوردهای خوبی ارائه میکنند.
۱۰) آیا اسپانسر دارید؟ روشهایی که برای جذب اسپانسر به کار میگیرید کدام هستند؟
در واقع ما تا این لحظه هیچ اسپانسری به این معنا که بهمون پول بده نداشتیم و خودمون به دلیل دغدغههای جدیمون برای اینکه یه کار مفید برای بیست تا سی سالهها انجام بدیم تا شاید بیست تا سی سالگی غنیتری داشته باشند، هزینههای برنامه رو تأمین کردیم. البته بخشی از هزینهها از طریق مبلغ کمی که شرکت کنندهها برای ثبتنام پرداخت میکنند، جبران شده اما مابقی به صورت شخصی تأمین شده.
از طرف دیگه سعی کردیم با تعامل خوبی که با دوستان مختلف در مجموعههای مختلف داشتیم هزینههای برنامه رو مدیریت کنیم. مثلاً امکان فیلمبرداری از نشستها و انتشارشون توسط دوستان خوب ما در وب یاد فراهم شد یا محل برگزاری در بیشتر موارد توسط دوستان خوبمون در مجموعههای مختلف در اختیار ما قرار گرفت که واقعاً جا داره ازشون تشکر کنم.
۱۱) توصیه ی شما برای کسانی که میخواهند این رویداد را در شهر خودشان برگزار کنند چیست؟
در مورد برگزاری نشستهای بیست تا سی، تیم ما این آمادگی رو داره تا با دوستانی که مایلند در این زمینه با ما همکاری کنند، مذاکره کنه. به هر حال ما قبل از اینکه برنامه های بیست تا سی رو شروع کنیم، تجربیات زیادی در این زمینه برای برگزاری رویداد داشتیم و خوشحال میشیم این تجربههای اندکمون رو با دوستان علاقهمند به اشتراک بذاریم.
بنابراین دوستان میتونند به راحتی با ما تماس بگیرند و به ما کمک کنند تا این آگاهی نسبت به اهمیت این دوره مهم از زندگی یعنی بیست تا سی سالگی رو بسط بدیم و تلاش کنیم آینده بهتری برای خودمون و اطرافیانمون بسازیم.