لینکدین، جامعه‌ی حرفه‌ای‌ها

استراتژی‌های توسعه شخصی
۱۷ آبان ۱۳۹۴
مهارت­های ارتباطی (قسمت اول): معرفی، تعریف و اهداف
۲۳ آبان ۱۳۹۴

لینکدین، جامعه‌ی حرفه‌ای‌ها

امروزه با شبکه‌های اجتماعی مختلفی سروکار داریم. فیس‌بوک، تویتر، اینستاگرام و لینکدین بخش بزرگ و متنوعی از این شبکه‌های اجتماعی را تشکیل داده‌اند. شاید به ندرت بتوان کسی را سراغ داشت که درباره‌ی فیس‌بوک بی اطلاع باشد، اما ممکن است برخی بیست تا سی ساله‌ها نسبت به لینکدین و مزایای آن آگاهی نداشته باشند. یک تعریف مختصر و مفید از لینکدین برای این دسته از بیست تا سی ساله‌ها می‌تواند این باشد که: لینکدین همان فیس‌بوک است برای افراد شاغلِ حرفه‌ای و جویای کار!

لینکدین ابزاری رایگان برای پیشرفت و گسترش فعالیت‌های شغلی است. شاید برایتان جالب باشد که از نظر آماری، اگر فردی در فضای لینکدین بتواند با 880 نفر ارتباط‌گیری کند، از طریق همین ارتباط‌ها، می‌تواند به 11 میلیون نفر دسترسی داشته باشد. همین امتیاز لینکدین، می‌تواند ما را در ارتباط‌گیری با افرادی که در صنعت مورد علاقه‌ی ما فعالیت می‌کنند، کمک کرده و روابط قدرتمندی ایجاد کنیم که به آینده‌ی شغلی‌مان منفعت زیادی داشته باشد و بتوانیم برای شغلی که دوست داریم درخواست دهیم.

linkdin20ta30

آمار مختصری از لینکدین:

طبق آخرین آمار منتشر شده از سوی لینکدین، این شبکه‌ی اجتماعی بیش از 400 میلیون عضو در بیش از 200 کشور دارد. این تعداد عضو نشان می‌دهد که لینکدین به عنوان بزرگ‌ترین شبکه اجتماعی پذیرفته شده در میان شاغلین حرفه‎‌ای می‌باشد. همچنین طبق آمار منتشر شده در سال 2014، 5ر1 میلیون نفر در ایران عضو این شبکه می‌باشند.

همچنین جالب است بدانیم که تنها 13 درصد از کل اعضا را 15 تا 34 ساله‌ها تشکیل می‌دهند.

linkedin

 

ضرورت ایجاد نمایه‌ی قوی در لینکدین:

در ادامه‎‌ی این نوشته می‌خواهیم به اهمیت شبکه‌ی اجتماعی لینکدین در فضای شغلی امروزی و ضرورت ایجاد نمایه‌ی قوی در آن، اشاره کنیم.

در اصول رزومه‌نویسی گفتیم که اولین گام برای بدست آوردن کاری که دوستش داریم، رزومه‌نویسی است و اولین ارتباط ما با کارفرما از طریق رزومه برقرار می‌شود. حال فرض کنیم کارفرما رزومه‌ی شما را مطالعه کرده و مورد پسند او قرار گرفته است. اما با توجه به محدودیت‌هایی که در اصول رزومه‌نویسی به آن پای‌بند هستیم، از ارائه‌ی اطلاعات بیش‌تر در مورد سوابق مفید گذشته و اهداف و چشم‌اندازهای شغلی آینده‌ی خود صرف‌نظر کرده‌ایم. برای کارفرما نیز مطلوب است که درباره‌ی ما اطلاعات بیش‌تری بدست آورده و به این منظور، نام و نام خانوادگی ما را (به انگلیسی) در گوگل جست‌جو ‌کند. در این شرایط، دوست داریم چه چیزی درباره‌ی ما بدست آورد؟ نمایه‌ی غیر حرفه‌ای در صفحات اجتماعی دیگر؟ یک نمایه‌ی خالی و ضعیف در لینکدین؟ یا نمایه‌ای که اطلاعات مفید بیشتری را به کارفرما منتقل کند؟

اگر نمایه‌ای قوی در لینکدین داشته باشیم، اولین موارد به نمایش درآمده در جست‌جوی کارفرما، او را به نمایه‌ی ما هدایت خواهد کرد! در این‌جاست که هم ما و هم کارفرما به خواسته‌ی خود خواهیم‌ رسید. دقت کنید که هر چقدر نمایه‌ی قوی داشته باشیم، تاثیر مثبت بیشتری بر ذهن کارفرما خواهیم داشت. همین تاثیر مثبت می‌تواند مسیر کاریابی را تا اندازه‌ی زیادی تسهیل کند.

نکته: لازم است رزومه‌ را از طریق آدرس ایمیل حرفه‌ای، که ترکیبی از نام و نام خانوادگی (به انگلیسی) است، ارسال کنیم. رعایت این نکته‌ی ساده، باعث می‌شود که کارفرما به نام و نام خانوادگی ما دسترسی داشته و با جست‌جوی آن در گوگل، اطلاعات بیش‌تری از سوابق و اهداف شغلی ما را در نمایه‌ی لینکدین مشاهده کند!

اگر می‌خواهید در مورد نحوه‌ی ارسال رزومه اطلاعات بیش‌تری کسب کنید به مطلبی که در رابطه با اصول رزومه‌نویسی نوشته شده است، مراجعه کنید.

linkedin.resoume

برخی از لینکدین استفاده‌ی رزومه مانندی دارند و تنها مطالبی واقع در رزومه را عیناً وارد نمایه‌ی خود می‌کنند. اما نباید از لینکدین به عنوان رزومه استفاده کرد و هر چقدر که به تفاوت‌های رزومه و نمایه‌ی لینکدین بیش‌تر دقیق شویم، بهتر خواهیم توانست نمایه و رزومه‌ی قوی داشته باشیم. اما لینکدین چه امتیازات بیش‌تری در اختیار ما قرار می‌دهد که در کنار داشتن یک رزومه‌ی مناسب، ما را در فرآیند کاریابی کمک می‌کند؟ شاید مطالعه‌ی دوباره‌ی اصول رزومه‌نویسی کمک‌کننده باشد.

در اصول رزومه‌نویسی گفتیم که “یکی از نبایدهای رزومه‌نویسی، درج عکس است”. اما برای داشتن نمایه‌ای حرفه‌ای در لینکدین، درج عکس مناسب الزامی است.

گفتیم که در رزومه لازم است درباره‌ی سوابق شغلی، تخصص و حرفه‌ای که در آن فعالیت می‌کنیم بنویسیم اما نمایه‌ی لینکدین به ما این امکان را می‌دهد که علاوه بر درج سوابق شغلی، جوانب بیشتری از زندگی کاری و اهداف شغلی آینده‌ی خود را بیان کنیم و به کارفرما بگوییم که چه کسی هستیم، چه ارزش‌هایی داریم و چه ارزش‌هایی می‌توانیم ایجاد کنیم.

در مطالب آینده سعی خواهیم کرد اهمیت داشتن نمایه‌ی لینکدین را از دیدگاه کارشناس منابع انسانی مورد بررسی قرار دهیم.

ضیاء شیخ‌الاسلامی
ضیاء شیخ‌الاسلامی
ضیاء از چیزای خیلی کوچیک لذت می‌بره و واسه هر روز زندگیش رؤیایی داره...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *