اگر ۲۴ ساله هستی

گزارشی از کارگاه «چگونه نقادانه بیندیشیم؟» 
۲۰ شهریور ۱۳۹۵
چرا دانشگاه رفتن به درد می‌خورد؟
۱ مهر ۱۳۹۵

اگر ۲۴ ساله هستی

۲۴سالگی سن خاصی است. سنی که شما باید بیش از همیشه به خود اهمیت دهید. در۲۴ سالگی از دانشگاه فارغ‌التحصیل شده‌اید، دوستان زیادی پیدا کرده‌اید و در حال تجربه دنیای اطراف‌تان هستید. اما این سن از آن جهت اهمیت دارد که شما دنیای نوجوانی خود را پشت سر گذاشته‌اید و وارد دنیای پخته‌تر بزرگسالی می‌شوید که باقی زندگی شما را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.

 به نقل از بیزینس اینسایدر کارهایی هست که بهتر است در سن ۲۴ سالگی و قبل از دیر شدن، انجام دهید. این کارها به  زبان بیست‌تاسی این‌ها هستند:

شبکه ارتباطی ارزشمند بساز.

همه‌ی ما به آدم‌هایی نیاز داریم با به کمک اون‌ها از فرصت‌ها، افراد و ایده‌های جدید با خبر بشیم. تمرکز روی خلق ارزش برای دیگران، به جای اینکه فقط با اونها رفت و آمد کنیم.

قانون طلایی برای شبکه سازی: موفقیت حاصل ازاین شبکه سازی در اینه که به چند آدم مهم تونستی با این شبکه کمک کنی.

برای رشد و توسعه شخصی وقت بذار.

دائم تلویزیون تماشا نکن و از زندگی کردن مثل احمق‌ها دست بردار. تا جایی که می تونی کتاب بخون، دوره‌های آموزشی آنلاین و حضوری شرکت کن و به مهارت‌ها و ارزش‌های خودت اضافه کن.

چون همون اندازه پول کسب می‌کنی که ارزش داشته باشی، چیزی که برای بازار کار بسیار مهمه. هرچه بیشتر ارزشمند باشی، بیشتر پول دریافت می‌کنی.

از ناحیه امنی که برای خودت ساختی بیرون بیا.

جهان جای تجربه کردنه. پس بد نیست گاهی کفش‌هات رو دربیاری با پاهای برهنه دنیای اطرافت رو تجربه کنی. با افراد جدیدی که می‌بینی ارتباط برقرار کنی، شغل‌های متفاوت تجربه کنی. مثلا یک روز غواصی. یک روز کارگری. یا حتی دستفروشی.

فروشندگی یاد بگیر.

فرقی نمی‌کنه که شغلت چیه، بازاریاب، مدیر، خبرنگار، مهندس یا هر شغل دیگه‌ای. آدما همیشه در حال خرید و فروش هستند. این خرید و فروش می‌تونه مالی باشه یا دانشی که به دیگران انتقال می‌دی. بنابراین دونستن یک سری اصول کلی در مورد فروش می‌تونه تو رو در هر رقابتی پیروز کنه.

کدنویسی یادبگیر.

یادگرفتن مهارت کدنویسی برای هر ۲۴ ساله‌ای واجبه. حتی برای کسانی که خیلی با تکنولوژی سر و کار ندارن. نسل جوان بیشتر از بزرگترها بر تکنولوژی تسلط دارن و در حال کدنویسی هستن.

بچه‌ها تبلت و گوشی‌های هوشمند دارند. یادگیری این مهارت برای توسعه و رشد آینده هر فردی مهمه. همه‌ی مردم می‌دونند که چطور بخونند و بنویسند اما الان زمان اینه که بدونی چطور کد بزنی.

از نگران بودن دست بردار.

نگرانی حسی بی فایده‌ایه. زندگی و موقعیت‌ها هرگز با نگرانی تغییر نمی‌کنن. تنها برنامه ریزی و اقدام مبتنی بر برنامه‌ها تو رو به سمت جایی که می خواهی باشی هدایت می کنه.

تجربه کردن با رفتاری سازمان یافته به همراه توجه به سلامت فیزیکی و روانی می‌تونه برای آینده‌ات مفید باشه. از لحظه‌هات لذت ببر و به آینده امیدوار باش.

سفر کن.

شور و اشتیاق سفر کردن به دور جهان رو داشته باش. جهان نشد برو ایرانگردی. سفر بهت درس‌های زیادی میده. با این کار زندگی را حس می‌کنی. با آدم‌های جدیدی رو به رو می‌شی و این حس دیدار آدم های جدید رو حتماً دوست خواهید داشت.

عاشق شو.

عاشق شدن برای عشق، خالص‌ترین و زیباترین احساسیه که هر فرد می‌تونه تجربه کنه. اگر عاشق نشی، یک حس حیاتی رو از دست دادی.

یک مهارت شخصی رو حرفه‌ای یادبگیر.

یه مهارت مرتبط با کاری که داری. یا فتوشاپ، خوانندگی، ساز زدن و…
حرفه‌ای شو تا اگر روزی بدآوردی و از کار اخراج شدی، بتونی به طور آزاد کار کنی و زنده بمونی!

پس‌انداز کن.

چه برای شخص دیگه‌ای کار کنی و چه برای خودت، نیاز داری که از الآن پول پس‌انداز کنی. مقداری از درآمد خودت رو همیشه کنار بگذار و با این کار به رشد مالی خود کمک کن. و اگر در آینده شغل بهتری پیدا کردی به همین میزان پول بیشتری رو کنار بگذار.

2 دیدگاه ها

  1. فاطمه نوازی گفت:

    ممنون جالب بود

  2. عقد گفت:

    سلام مطلب جالب و مفیدی بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *